Ett av de bästa verktygen man kan använda när man rider är en bra prioriteringslista.

Vad är ditt viktigaste fokus idag?

Det rimligaste att ha som första fokus, om man vill rida, är att man sitter på hästen.

Om man inte sitter på hästen så rider man ju inte, och då är det meningslöst att försöka hitta andra områden att fokusera på 😉

Efter det behöver man ha kontroll över hastigheten på hästen, om den står stilla eller springer i full fart, eller (helst) något där mittemellan…

Sedan är det dags att få kontroll över riktningen, vart man är på väg. Men, efter det, blir det lite luddigt!

Här är det lite olika vad man prioriterar. Är gångarten viktigare än att få rätt svar på tygelhjälpen? Är hastigheten viktigare än takten i tölten? Är det viktigare att hästen håller sig på volten än att den håller sig i trav?

Detta är frågor som alla har svar på, oavsett om man är medveten om det eller inte, när man rider.

Om gångarten är viktigare än tygelhjälpen kommer du avbryta din tygelhjälp för att behålla gångarten. Om gångarten inte är viktigare, kommer du fullfölja tygelhjälpen, få rätt svar på den, och sen återgå till gångarten du ville rida i om hästen hann byta under tiden du fullföljde tygelhjälpen.

Problemet är att de flesta inte är medvetna om sin prioriteringslista, eller hur man borde prioritera för att få så effektiv och bra ridning som möjligt, för att få resultat!

I min Sommarutmaning – 14 dagar till bättre ridning, går jag igenom de sju viktigaste sakerna som varje häst och ryttare borde kunna, och som man borde prioritera när man tränar sin häst.

Så att du kan prioritera rätt, fullfölja rätt saker, och få igenom så bra resultat som möjligt!

Klicka på länken för att komma till utmaningen, så ses vi den 1 juli!

https://bossfall.newzenler.com/courses/sommarutmaning-2022