Det finns en stor styrka i att alltid vilja bli bättre och att aldrig vara helt nöjd. Men det finns också ett väldigt stort värde i att kunna blicka tillbaka och notera framstegen man gjort!

De flesta jag möter, inkl. jag själv, har en bild om hur man vill att det ska se ut.

Man köper en häst eller börjar rida med en viss tanke om hur det ska vara, men det kanske inte alltid blir så.
Då är det väldigt lätt att fastna i att tänka på hur det är idag, hur man trodde och hoppades att det skulle vara, och jämföra de två. Ibland känns det bra, ibland känns det inte alls bra.

”Det var ju inte såhär det skulle bli!”

I de tankarna kan det vara svårt att notera att det, även om det kanske fortfarande är en bit ifrån drömmen man hade, är mycket bättre än det var förr!

Titta tillbaka två veckor, sex månader, två år, och fundera över hur det såg ut då.
Ofta har det faktiskt hänt mycket, men man är så uppe i att sträva framåt att man glömmer bort att stanna upp och notera framgången man redan har gjort!

Att faktiskt notera framgången, och stanna upp och njuta lite av den, gör att man orkar mer.
Man orkar fortsätta sträva framåt, fortsätta jobba på, fortsätta vara tålmodig och pedagogisk, när man märker att det faktiskt får resultat!

Vissa saker kan vara svåra att förändra, men så länge man ser en förbättring, lite i taget, varje vecka eller månad, så är man på rätt väg!
Därför är det också så bra att titta tillbaka, för att se om det man gör har önskad effekt, även om det inte alltid går så snabbt.

Våga titta bakåt, notera och gläds åt framstegen, och fortsätt jobba på. Bara att du läser detta inlägget betyder att du är en bra bit på väg!