Lucka 1: Varför har jag en julkalender?


Hästsporten är en väldigt speciell sport just för att vi, förutom att vi behöver lära oss att faktiskt rida, också behöver lära oss att ta hand om vår partner i det hela; hästen.


Förutom att vi ska förstå hur vår egen kropp fungerar, hur våra hjälper ska utföras och hur vår hjärna påverkar vår kropp, så behöver vi förstå hur allt det påverkar hästens kropp, och hästens hjärna.


Kunskap om hästen som varelse, om hästens känsloliv och hästens biomekanik och fysiologiska förutsättningar, gör oss till bättre ryttare!


Har vi kunskapen, kan vi förstå hästen på en helt annan nivå.


Då kan vi våga prova oss fram, våga be hästen anstränga sig och våga hjälpa hästen ordentligt, för att vi vet varför vi gör det.


Då slutar vi säga att hästen ”testar oss”, eller ”bara jävlas”, och förstår att den alltid har en anledning till sitt beteende.
Och vi kanske till och med kan förstå anledningen, och hjälpa hästen på rätt sätt!


Denna julkalendern kommer under 24 dagar ge dig mer kunskap om dig själv, hästen, och er kommunikation, så att du kan ta flera steg mot att bli en Aktiverad ryttare!


Det är det som är målet med denna julkalendern, att ge kunskap så att både häst och ryttare kan ha roligare och få bättre resultat tillsammans!